
Hedefimiz; sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli Uçak Teknisyenleri yetiştirmektir.
Uçak Teknisyeninin Özellikleri; Görme ve işitme problemleri olmayan, ellerini ustalıkla kullanabilen, sabırlı ve dikkatli, çizim yeteneğine, mekanik ve göz el koordinasyonu yeteneğine, mekanik problem çözebilme yeteneğine, yorum ve analiz yeteneğine sahip olmaları gerekmektedir.
Uçak Bakım Alanı; Uçak Gövde/Motor ve Uçak Elektroniği dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Bu alanda çalışanların görevleri “Uçuş Emniyeti” açısından çok büyük önem taşımaktadır.
Uçak Gövde/Motor (Mekanik) Teknisyeni; Uçakların yapısı, güç sistemleri, mekanik ve elektrik sistemlerini kapsayan bakım işlemlerini yapan meslek elemanıdır.
Uçak Elektronik (Aviyonik) Teknisyeni; Uçakların elektronik ve elektrik sistemlerinin her türlü bakım onarımı, montaj ve servis işlerini yapan meslek elemanıdır.
Uçak Bakım Alanında Öğrencilerimiz; Uçak Malzeme ve Yapıları, Gaz Türbinli Motor Sistemleri, Pistonlu Motorlar, Pervane, İtme Kuvveti, Elektrik Devre Analizi, Uçak Elektrik Sistemleri, Analog Elektronik, Aviyonik Sistemler, İleri Dijital Teknikleri, Uçak Sistemleri, Uçak Bakım Uygulamaları, Mekanik Sistem Uygulamaları, Uçuş Aerodinamiği, Havacılık Kanunları, İnsan Faktörleri, Mesleki Yabancı Dil eğitimleri alacaklardır.
İngilizce Eğitimi; İyi derecede İngilizce bilmek havacılık sektörünün her alanında olmazsa olmazıdır. Okuma, yazma, dinleme ve konuşma etkinlikleri ile İngilizce öğretimi gerçekleştirilip bu altyapının üzerine havacılık terminolojisine uygun “Teknik İngilizce” eğitimi ile “yoğunlaştırılmış İngilizce programı” uygulanacaktır.
Mezun Olan Öğrencilerimiz; Uygulamalı Bilimler Fakülteleri lisans programlarının ilgili bölümlerine yerleştirilmede avantaj sağlayacak, pilotaj bölümlerini tercih ettiklerinde sahip oldukları eğitim ile de öne çıkacaklardır.
İş İmkânı; Havacılık küresel düzeyde sürekli gelişmekte olan bir sektördür. Sektörün artan kapasitesiyle uçak ve diğer hava araçların sayısı da günden güne artış göstermekte ve bunların bakımları havacılıkta çok önemli yer tutmaktadır. Dolayısıyla uçak teknisyenliği alanında istihdam imkânları da genişlemektedir. Mesleğini seven, meslek bilgisine sahip, İngilizce bilen, sorumlu, havacılık kanunlarını bilen ve mesleki gelişmeleri takip ederek kendini geliştiren uçak teknisyenlerine ihtiyaç duymaktadır.
Yerli ve yabancı tüm havayolu işletmelerinde, uçak ve diğer hava araçlarının üretim, montaj, bakım ve onarım yapıldığı fabrikalar ve atölyeler ile sivil ve askeri amaçlı hava taşımacılığı sektörlerinde (Sivil Hava Yollarının Teknik Şirketleri, TUSAŞ, TEI, HAVELSAN, BAYKAR ve Askeri Hava İkmal Bakım Merkezleri vb. gibi) istihdam imkânını bulabileceklerdir.
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.